• 💙💛❤️Mare Unire din 1918

💙💛❤️Mare Unire din 1918 a fost rezultatul dorinței profunde a poporului român de a se uni cu țara – mamă, a identității naționale românești. A fost un act de justiție istorică, un exemplu de aspirație și de luptă pentru libertate și demnitate națională. Elevii din IPLT “Hyperion”, ghidați de către Dna profesoară de istorie Hîncu Diana,au sărbătorit prin hore, cântece patriotice și poezii, în semn de omagiu Marii Uniri.

  • Timp de o lună, membrii comisiei metodice științe socioumanistice au desfășurat diverse activități educaționale și extracurriculare, menite să ofere o perspectivă amplă asupra diverselor domenii socio-umanistice și să stimuleze dialogul și colaborarea între cadrele didactice și elevi: am început cu istoria, oglinda în care ne privim trecutul, și am continuat cu geografia și biologia, înțelegând astfel prezentul și conturând viitorul, prin celebrarea casei noastre comune – Planeta Pământ. Deși suntem martorii unei schimbări de proporții, unde mâna omului însetată de progres risipește comoara aceasta neprețuită, totuși, o lumină strălucește, acolo unde se ține cont de sfintele tradiții, transmise din moși strămoși.

În instituția noastră ne descoperim nu doar rădăcinile, ci și direcția în care ne îndreptăm, ghidați cu înțelepciune și lecții valoroase.