“Prin noi se fac inovațiile”

👩🏻‍🏫Educația de calitate poate fi asigurată numai în contextul dezvoltării continue și schimbului de idei și experiență între profesori. Astfel, în timp ce elevii se bucură de vacanța de primăvară, cadrele didactice din IPLT”Hyperion” au participat la conferința intraliceală “Prin noi se fac inovațiile”, în cadrul căreia a fost abordat subiectul “Bune practici de implementare a proiectelor STEM/STEAM/STREAM în educație”, fiecare comisie metodică prezentând un proiect implementat.
Educația STEM este un concept despre care la noi în țară a început să se vorbească destul de recent, dar se crede că va deveni un punct cheie în pregătirea tinerei generații pentru viitor. În cadrul conferinței, profesorii au concluzionat că implementarea proiectelor STEM/STEAM/STREAM oferă diverse oportunități de învățare într-un mediu plăcut și sigur, ducând elevii într-o lume a creativității, inovației, o lume a colaborării și comunicării, a gândirii critice și a explorării, o lume ce pune la dispoziția cadrelor didactice și elevilor un număr nelimitat de mediii, resurse și instrumente pentru rezolvarea problemelor și găsirea soluțiilor prin studiu și joc.
Proiectele educaționale contribuie semnificativ la îmbunătățirea calității în educație și cultivarea dragostei pentru învățare prin implicarea activă, transformând procesul educațional în unul interactiv și prietenos copilului.